Kanelbullar
Ingredienser
100
gram
smör
5
dl
mjölk
50
gram
jäst
1
dl
strösocker
1
tsk
salt
1
st
ägg
15
dl
vetemjöl
Fyllning
200
gram
smör, mjukt
1
dl
strösocker
4
msk
kanel
Pensling och garnering
1
st
ägg
3
msk
mjölk
1
odefinierad
pärlsocker
Gör så här
1. Smält smöret och slå över mjölken, värm till 37 grader, fingervarmt.
2. Smula ned jästen i en bunke och slå den varma degspadet över.
3. Tillsätt socker, salt och ägget. Arbeta sist i mjölet, lite i taget. Spar ca två deciliter till utbakningen.
4. Låt jäsa under bakduk i ca 60 minuter.
5. Arbeta snabbt ihop den jästa degen och dela den i två delar. Kavla ut varje degbit till en stor platta.
6. Bred det mjuka smöret över degplattan, och strö över socker och kanel.
7. Rulla ihop plattan längs med långsidan och skär i 1-2 cm breda bitar.
8. Placera bullarna i bullformar och pensla med ihopvispat ägg och mjölk. Strö pärlsocker över.
9. Grädda mitt i ugnen i 225 grader ca 12 minuter.
10. Låt svalna på galler.
Receptet är från: