Ingredienser

 

25
gram

jäst

3
dl

mjölk

0,5
dl

sirap

0,5
tsk

salt

100
gram

smör, mjukt

1
l

vetemjöl

Fyllning

100
gram

smör

0,5
dl

vaniljsocker

1
dl

florsocker

Garnering

1
st

ägg

1
odefinierad

pärlsocker

Gör så här

1. Smula jästen i en bunke, värm mjölken till fingervarmt, 37 grader, och slå den över.
2. Blanda i sirap, salt och det mjuka smöret skuret i bitar.
3. Tillsätt mjölet lite i taget och arbeta ihop till en jämn deg.
4. Låt jäsa i 40 minuter under bakduk.
5. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig. Kavla ut till en 40 x 40 cm stor platta.
6. Bred smöret jämnt över, sikta vanilj- och florsocker över smöret. Vik plattan dubbel och skär den i ca 1 cm breda remsor.
7. Tvinna remsorna och forma dem till en knut. Lägg i pappersformar och låt jäsa ca 30 minuter.
8. Pensla med uppvispat ägg, strö pärlsocker över.
9. Grädda mitt i ugnen i 225 grader ca 10 minuter.

Receptet är från:

Tasteline