Vaniljbullar
Ingredienser
25
gram
jäst
3
dl
mjölk
0,5
dl
sirap
0,5
tsk
salt
100
gram
smör, mjukt
1
l
vetemjöl
Fyllning
100
gram
smör
0,5
dl
vaniljsocker
1
dl
florsocker
Garnering
1
st
ägg
1
odefinierad
pärlsocker
Gör så här
1. Smula jästen i en bunke, värm mjölken till fingervarmt, 37 grader, och slå den över.
2. Blanda i sirap, salt och det mjuka smöret skuret i bitar.
3. Tillsätt mjölet lite i taget och arbeta ihop till en jämn deg.
4. Låt jäsa i 40 minuter under bakduk.
5. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig. Kavla ut till en 40 x 40 cm stor platta.
6. Bred smöret jämnt över, sikta vanilj- och florsocker över smöret. Vik plattan dubbel och skär den i ca 1 cm breda remsor.
7. Tvinna remsorna och forma dem till en knut. Lägg i pappersformar och låt jäsa ca 30 minuter.
8. Pensla med uppvispat ägg, strö pärlsocker över.
9. Grädda mitt i ugnen i 225 grader ca 10 minuter.
Receptet är från: