Vaniljbullar
Ingredienser
2
st
Äggulor
150
gram
smör, rumsvarmt
1,5
dl
strösocker
2
msk
vaniljsocker
Till ca 30 bullar behövs:
50
gram
jäst
175
gram
smör
5
dl
mjölk
2
dl
strösocker
1
msk
vaniljsocker
1
tsk
salt
1,5
l
vetemjöl
Köp receptet
Gör så här
1. Blanda allt till fyllningen i en bunke.
2. Sätt ugnen på 225 grader.
3. Smula jästen i en bunke.
Smält smöret och tillsätt mjölken det ska bli fingervarmt 37grader)
Rör ner mjölkblandningen i bunken och rör så jästen löser sig.
Rör ner salt, socker och vanilj, tillsätt sedan mjöl tills degen släpper från kanterna.
4. Jäs under bakduk ca 30 minuter tills degen är dubbelt så stor.
5. Ta upp degen på ett bakbord och dela i 2 delar.
6. Kavla ut degen tills den är ca 1/2 cm tjock.
7. Bre på vaniljkrämen och rulla ihop.
Skär i lagom stora bitar och lägg upp på en plåt med bakplåtspapper.
8. Låt jäsa till dubbel storlek under bakduk ca 55 minuter.
9. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på pärlsocker innan de sätts in i ugnen.
10. Låt bullarna grädda ca 10-12 minuter.
11. De blir så sjukt goda;)
12. Frys in bullarna när de fortfarande är ljumna då blir de nästan som nybakade när de tas fram ur frysen;)
Receptet är från: