Ingredienser

 

1

fördegen

1
tsk

aktivt kornmalt, (kan uteslutas)

0,5
tsk

kardemumma

1
msk

vaniljsocker

3
st

ägg

20
gram

havssalt

600
gram

vetemjöl, (5-600 gram)

175
gram

råsocker

15
gram

nyponmjöl

175
gram

smör

Dekoration

0

pärlsocker

1
st

ägg

Fördeg

25
gram

jäst

900
gram

vetemjöl

650
gram

mjölk, kall

Gör så här

1. Blanda ihop ingredienserna till fördegen och låt jäsa i någon av följande temperaturer/tider: 3 timmar i 20 grader eller 12 timmar i 12 grader eller 24 timmar i 6 grader.
2. Blanda ihop alla ingredienser till degen och knåda intensivt. Dela degen i två delar och forma dem till rullar.
3. Låt dem vila övertäckta i kylskåp i cirka 1 timme, de ska helst inte jäsa. Blanda under tiden ihop ingredienserna till fyllningen.
4. Kavla varje rulle till en rektangulär platta. Bred på fyllning på två tredjedelar av plattan.
5. Vik in den del som inte har fyllning mot mitten av den fyllda delen, och sedan den andra delen över den.
6. Skär 2 centimeter breda remsor, håll sedan i ena änden och rulla till en spiral. Forma spiralen till en snäcka eller ögla.
7. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och låt bullarna jäsa till dubbel storlek, det tar 30-90 minuter beroende på hur varmt det är i rummet.
8. Värm ugnen till 250 grader.
9. Pensla försiktigt med lite uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda bullarna i cirka 5-10 minuter, tills de fått fin färg.

Receptet är från:

Tasteline