Ingredienser

 

100
gram

smör

4
dl

mjölk

50
gram

jäst

1
dl

sirap

2
krm

salt

14
dl

vetemjöl

40
st

formar , pappersformar för bullar

Fyllning

25
gram

smör

5
msk

vaniljsocker

Pensling

20
gram

smör

1
st

strösocker

Gör så här

1. Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till 37°.
2. Montera degkroken på din köksmaskin. Smula sönder jästen i bunken, tillsätt lite av degspadet.
3. Kör maskinen i några sekunder tills jästen har lösts upp. Slå på resten av det ljumma spadet.
4. Tillsätt salt, vit sirap och mjöl lite i taget. Arbeta degen smidig, så det lossnar från bunkens kanter.
5. Låt degen jäsa på dragfri plats i 30 min.
6. Sätt ugnen på 250°. Rör ihop smör och vaniljsocker till en jämn smet.
7. Placera ut pappersformarna på plåtar.
8. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den till en blank och smidig deg.
9. Dela den i två delar och kavla ut den till en rektangel. Bred på fyllningen. Rulla ihop varje deg till en lång rulle.
10. Dela varje rulle i 20 lika stora delar. Ställ dem i formarna och låt dem jäsa i 20–30 min.
11. Grädda mitt i ugnen i ca 8 minuter. Bullarna är klara när de har fått en gyllenbrun färg.
12. Smält smöret i en kastrull. Pensla de nygräddade bullarna med smält smör och doppa dem i socker.

Receptet är från:

Tasteline