Vattenmelon paletas
Gör läskande desserter som bygger på is. Paletas är samlingsnamnet på isglassarna från Mexico. Här har jag valt att göra en svalkande variant på vattenmelon. Räkna med 8 timmars frystid.
Till ReceptetGör läskande desserter som bygger på is. Paletas är samlingsnamnet på isglassarna från Mexico. Här har jag valt att göra en svalkande variant på vattenmelon. Räkna med 8 timmars frystid.
Till ReceptetSpännande mexikansk isglass som doppas i mörk choklad och chipotlesalt. Räkna med 8 timmars frystid.
Till ReceptetRaspados är samlingsnamnet på riven is som smaksätts, en otroligt populär dessert i hela Sydamerika och Mexico. Isen blandas med fruktig sirap och sedan toppas allt med olika tillbehör. Jag har valt att göra en raspado på den klassiska risdrinken horchata som älskas av både stora och små. Räkna med 8 timmar för att blötlägga mandlar.
Till ReceptetI tusentals år har människan ätit någon variant av glass. I romarriket var det en lyx att servera svalkande glass mitt i sommaren. I Finland, där Strömsö spelas in, vräker man i sig många liter glass per år och ligger i topp i konsumtionsstatistiken.
Mathantverkaren Robin Nyman i Jakobstad älskar också glass. Förebilden är den traditionella italienska glassen, gjord på naturliga råvaror som bär och mjölk och ägg.
Här delar han med sig av två bäriga sorbeter som är enkla att göra hemma.
Räkna med tid för att frysa sorbeten i glassmaskin.
Ingredienser 6 portioner 100 g smör 100 g mörk choklad 4 st ägg 1,25 dl socker 1 dl mjöl smält smör till pensling råsocker Glassen: 4 st kulor vaniljglass strössel, t ex krossade polkagrisar, krossad dajm eller krossad maräng Gör så här Smält smöret och chokladen i ett vattenbad eller i microvågsugnen. Vispa socker…
Till ReceptetIngredienser 4 portioner 5 dl yoghurt naturell 5 dl frysta bär 2-3 msk florsocker Gör så här 1. Lägg alla ingredienser i en matberedare och mixa snabbt ihop till en glass på högsta hastighet. 2. Skeda omedelbart upp glassen i portionsglas och garnera med några bär. 3. Om man använder smaksatt yoghurt t ex…
Till ReceptetIngredienser 4 portioner 2 1/2 dl vaniljssås 2 msk punch 25 g mörk choklad 1 dl mandelbiskvier Gör så här 1. Blanda vaniljsåsen med punchen. 2. Hacka chokladen fint och vänd ner hacket och biskvierna. Fördela i glas och frys ca 1 timme.
Till ReceptetIngredienser 4 portioner 1 burk(ar) körsbär 2 msk strösocker 1 msk maizena majsstärkelse 2 msk rom Mandelsegel 2-3 st vårrulleark 1 st ägg 2 msk mandelspån 1/2 msk strösocker Tillbehör vaniljglass Gör så här 1. Sätt ugnen på 200º. 2. Sila av och koka upp vätskan från körsbären. 3. Red av med majsstärkelse utrörd…
Till ReceptetIngredienser 6 portioner 250 g pumpa utan skal 2 dl vitt vin 1 dl vatten 1/2 vaniljstång 3/4 dl strösocker 1 st lime 2-3 msk pressad lime Kanelglass: 1 liter vaniljglass 1-2 tsk kanel Gör så här 1. Skär pumpaköttet i bitar. Häll vin, vatten och socker i en kastrull. Halvera och skrapa ur…
Till ReceptetIngredienser 1 portioner 0,5 liter Grädde 1 dl Socker 1 dl Salt Is Hallon Gör så här Så här gör du: 1. Vispa grädden 2. Häll i hallonen 3. Häll i sockret 4. Rör runt så att det blandas 5. Häll smeten i en påse, pressa ut luften ur påsen och knyt igen den….
Till Receptet