Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on Google+Email this to someoneShare on Facebook

Snabba jullimpan med frukt och nötter

Ingredienser   1 stycken 8 dl havregryn 5 dl rågsikt 3 tsk bikarbonat 1 tsk bakpulver 2 tsk malt pomeransskal 1 dl torkad frukt i små bitar 5 dl filmjölk eller yoghurt 1 dl honung eller ljus sirap 1 dl grovhackade nötkärnor = finns i Coops ekologiska sortiment   Gör så här   1 Blanda…

Till Receptet
Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on Google+Email this to someoneShare on Facebook

Scones med blåbärs- och kardemummamarmelad

Ingredienser   8 stycken 6 dl vetemjöl (360 g) 4 tsk bakpulver 0.5 tsk salt 1 msk strösocker 0.5 tsk vaniljpulver 1 msk vallmofrön + 1 msk ovanpå 75 g tärnat kallt smör 1 ägg 2 dl mjölk 1 msk pressad citronsaft Blåbärs- och kardemummamarmelad 250 g blåbär 1.5 dl syltsocker 1 msk vatten 0.5…

Till Receptet
Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on Google+Email this to someoneShare on Facebook

Saffransscones och fikonmarmelad

Ingredienser   10 stycken 5 dl vetemjöl (300 g) 0.5 dl strösocker 4 tsk bakpulver 2 krm salt 0.5 g saffran 1.25 dl mjölk 0.75 dl gräddfil 50 g rumstempererat smör 50 g torkade tranbär 50 g pekannötter, grovhackade Fikonmarmelad: 8 färska fikon 0.5 dl portvin 2 stjärnanis 1 lagerblad 2 dl strösocker = finns…

Till Receptet
Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on Google+Email this to someoneShare on Facebook

Frukostfrallor

Ingredienser   12 st 25 g jäst 4 dl vatten, rumsvarmt 2 msk olivolja 1 tsk flytande honung 1.5 dl grovt rågmjöl 9 dl vetemjöl special (540 g) 2 tsk salt 1 dl pumpafrön + extra till utbakningen = finns i Coops ekologiska sortiment   Gör så här   1 Smula sönder jästen i en…

Till Receptet
Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on Google+Email this to someoneShare on Facebook

Vörtkuvertbröd

Ingredienser   20 stycken 25 g smör 1 påse vörtmix (kryddblandning) 1 dl mörk sirap 33 cl mörkt öl 25 g jäst 0.5 dl russin 5 dl rågsikt (ca 300 g) 5 dl vetemjöl (ca 300 g) mörk sirap att pensla med = finns i Coops ekologiska sortiment   Gör så här   1 Smält…

Till Receptet
Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on Google+Email this to someoneShare on Facebook

Blåbärsbulle i plåt

Ingredienser   15 portioner 150 g smör 5 dl mjölk 25 g jäst 1 krm salt 2 dl strösocker 1 msk mortlad kardemumma 11 dl vetemjöl Topping: 600 g tinade frusna blåbär 250 g grovriven mandelmassa 1 dl strösocker 0.5 msk mortlad kardemumma 50 g flagad mandel = finns i Coops ekologiska sortiment   Gör…

Till Receptet
Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on Google+Email this to someoneShare on Facebook

Adventsbulle extra allt

Ingredienser   12 bitar 25 g jäst 2.5 dl rumsvarm mjölk 0.5 g saffran 0.5 tsk salt 0.75 dl strösocker 1 ägg 50 g rumsvarmt smör 8 dl vetemjöl + till bakbordet 1 ägg till pensling 2 msk rörsocker Fyllning: 125 g rumsvarmt smör 75 g grovhackade pekannötter 1 dl russin, gärna gula 1 msk…

Till Receptet
Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on Google+Email this to someoneShare on Facebook

Rabarber- och vaniljfyllda bullar

Ingredienser   24 stycken Bulldeg: 250 g smör 5 dl gammaldags mjölk, 4% eller standardmjölk 25 g jäst 6 äggulor 6 msk rörsocker 1 kg vetemjöl Rabarberkompott: 200 g rabarber i bitar 2 dl socker 1 tsk citronsaft Vaniljkräm: 6 tsk vaniljsocker 1 dl socker 0.5 dl vetemjöl 100 g smör 1 ägg till pensling…

Till Receptet
Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on Google+Email this to someoneShare on Facebook

Kardemummadoftande bulle i form

Ingredienser   10 portioner 100 g smält smör 3 dl mjölk 25 g jäst 0.5 tsk salt 1 dl socker 1 msk malen kardemumma 6 dl vetemjöl eller dinkelsikt Fyllning: 100 g smör 1 msk kardemumma 1 dl råsocker Glasyr: 0.5 citron, pressad saft och rivet skal 1 dl florsocker 100 g färskost Topping: 100…

Till Receptet
Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on Google+Email this to someoneShare on Facebook

Saffransbullar med mandelmassa och hallon

Ingredienser   30 stycken 25 g jäst 5 dl standardmjölk 1 dl strösocker 1 g saffran 100 g rumsvarmt smör 2 krm salt 12 dl vetemjöl (ca 720 g) Fyllning och pensling: 100 g rumsvarmt smör 200 g mandelmassa 200 g färska hallon 0.5 dl strösocker 1 ägg till pensling Kristyr: 1 äggvita 2.5 dl…

Till Receptet