Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on Google+Email this to someoneShare on Facebook

Vattenmelon paletas

Gör läskande desserter som bygger på is. Paletas är samlingsnamnet på isglassarna från Mexico. Här har jag valt att göra en svalkande variant på vattenmelon. Räkna med 8 timmars frystid.

Till Receptet
Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on Google+Email this to someoneShare on Facebook

Raspados de horchata con fresas

Raspados är samlingsnamnet på riven is som smaksätts, en otroligt populär dessert i hela Sydamerika och Mexico. Isen blandas med fruktig sirap och sedan toppas allt med olika tillbehör. Jag har valt att göra en raspado på den klassiska risdrinken horchata som älskas av både stora och små. Räkna med 8 timmar för att blötlägga mandlar.

Till Receptet
Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on Google+Email this to someoneShare on Facebook

Gör din egen glass – två bäriga sorbeter

I tusentals år har människan ätit någon variant av glass. I romarriket var det en lyx att servera svalkande glass mitt i sommaren. I Finland, där Strömsö spelas in, vräker man i sig många liter glass per år och ligger i topp i konsumtionsstatistiken.
Mathantverkaren Robin Nyman i Jakobstad älskar också glass. Förebilden är den traditionella italienska glassen, gjord på naturliga råvaror som bär och mjölk och ägg.
Här delar han med sig av två bäriga sorbeter som är enkla att göra hemma.
Räkna med tid för att frysa sorbeten i glassmaskin.

Till Receptet
Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on Google+Email this to someoneShare on Facebook

Varm chokladbakelse med glass

Ingredienser 6 portioner 100 g smör 100 g mörk choklad 4 st ägg 1,25 dl socker 1 dl mjöl smält smör till pensling råsocker Glassen: 4 st kulor vaniljglass strössel, t ex krossade polkagrisar, krossad dajm eller krossad maräng   Gör så här Smält smöret och chokladen i ett vattenbad eller i microvågsugnen. Vispa socker…

Till Receptet
Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on Google+Email this to someoneShare on Facebook

Elegant yoghurtglass

Ingredienser 4 portioner 5 dl yoghurt naturell 5 dl frysta bär 2-3 msk florsocker   Gör så här 1. Lägg alla ingredienser i en matberedare och mixa snabbt ihop till en glass på högsta hastighet. 2. Skeda omedelbart upp glassen i portionsglas och garnera med några bär. 3. Om man använder smaksatt yoghurt t ex…

Till Receptet
Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on Google+Email this to someoneShare on Facebook

Lättgjord glass

Ingredienser 4 portioner 2 1/2 dl vaniljssås 2 msk punch 25 g mörk choklad 1 dl mandelbiskvier   Gör så här 1. Blanda vaniljsåsen med punchen. 2. Hacka chokladen fint och vänd ner hacket och biskvierna. Fördela i glas och frys ca 1 timme.

Till Receptet
Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on Google+Email this to someoneShare on Facebook

Körsbärskompott med glass och mandelsegel

Ingredienser 4 portioner 1 burk(ar) körsbär 2 msk strösocker 1 msk maizena majsstärkelse 2 msk rom Mandelsegel 2-3 st vårrulleark 1 st ägg 2 msk mandelspån 1/2 msk strösocker Tillbehör vaniljglass   Gör så här 1. Sätt ugnen på 200º. 2. Sila av och koka upp vätskan från körsbären. 3. Red av med majsstärkelse utrörd…

Till Receptet
Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on Google+Email this to someoneShare on Facebook

Kanelglass med pumpasås

Ingredienser 6 portioner 250 g pumpa utan skal 2 dl vitt vin 1 dl vatten 1/2 vaniljstång 3/4 dl strösocker 1 st lime 2-3 msk pressad lime Kanelglass: 1 liter vaniljglass 1-2 tsk kanel   Gör så här 1. Skär pumpaköttet i bitar. Häll vin, vatten och socker i en kastrull. Halvera och skrapa ur…

Till Receptet
Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on Google+Email this to someoneShare on Facebook

Nadjas snabbfrysta glass

Ingredienser 1 portioner 0,5 liter Grädde 1 dl Socker 1 dl Salt Is Hallon   Gör så här Så här gör du: 1. Vispa grädden 2. Häll i hallonen 3. Häll i sockret 4. Rör runt så att det blandas 5. Häll smeten i en påse, pressa ut luften ur påsen och knyt igen den….

Till Receptet