Bullar – Bästa bullen
Ingredienser
100
gram
margarin
6
dl
vetemjöl
50
gram
jäst
2
msk
socker
1
krm
salt
0,75
dl
mjölk, kall
2
st
ägg
Fyllning
200
gram
margarin
2
dl
socker
2
msk
vanillinsocker
2
krm
salt
Glasyr
1
odefinierad
florsocker
1
odefinierad
vatten
Gör så här
1. Finfördela margarinet i vetemjölet. Smula jäst och rör i en kopp tillsammans med socker och salt.
2. Tillsätt mjölk samt ägg och blanda. Häll detta i mjölblandningen och blanda väl.
3. Kavla ut degen till en stor rektangel. Blanda ingredienserna till fyllningen med en elvisp eller för hand. Bred blandningen på degrektangeln.
4. Rulla ihop till en lång rulle, dela i 20 bitar och fördela i bullformar. Jäs ca en timme, eller tills bullarna nått dubbel storlek.
5. Sätt under tiden ugnen på 250 grader, eller 225 om du använder varmluftsugn.
6. Grädda i ca 8 min. Blanda ihop glasyren och ringla över bullarna när de svalnat.
Receptet är från: