Ingredienser

 

100
gram

margarin

6
dl

vetemjöl

50
gram

jäst

2
msk

socker

1
krm

salt

0,75
dl

mjölk, kall

2
st

ägg

Fyllning

200
gram

margarin

2
dl

socker

2
msk

vanillinsocker

2
krm

salt

Glasyr

1
odefinierad

florsocker

1
odefinierad

vatten

Gör så här

1. Finfördela margarinet i vetemjölet. Smula jäst och rör i en kopp tillsammans med socker och salt.

2. Tillsätt mjölk samt ägg och blanda. Häll detta i mjölblandningen och blanda väl.
3. Kavla ut degen till en stor rektangel. Blanda ingredienserna till fyllningen med en elvisp eller för hand. Bred blandningen på degrektangeln.
4. Rulla ihop till en lång rulle, dela i 20 bitar och fördela i bullformar. Jäs ca en timme, eller tills bullarna nått dubbel storlek.
5. Sätt under tiden ugnen på 250 grader, eller 225 om du använder varmluftsugn.
6. Grädda i ca 8 min. Blanda ihop glasyren och ringla över bullarna när de svalnat.

Receptet är från:

Tasteline