Glasstårta med banan och hasselnötskräm
Ingredienser
12 portioner
4
ägg
1 dl
strösocker
1
banan
5 dl
vispgrädde
400 g
hasselnötskräm
60 g
maränger
chokladsås
= finns i Coops ekologiska sortiment
Gör så här
1
Separera äggula och äggvita
i varsin bunke. Vispa
äggvitan med hälften av sockret till ett
fast skum. Vispa äggulan porös med
resten av sockret.
2
Mosa bananen med
en gaffel och vispa ner i äggulesmeten.
Vispa grädden fast och fluffig. Värm
hasselnötskrämen i mikro eller försiktigt
i vattenbad, så att den blir lösare,
men inte för varm.
3
Vänd ner grädden i äggulesmeten
och sedan äggvitan. Vänd ner grovt
krossade maränger och ringla i hasselnötskräm.
Häll smeten i en form med
löstagbara kanter.
4
Täck formen med
plast (utan att trycka till den). Ställ i
frysen minst 4 timmar.
Vid servering, toppa ev med mer
krossade maränger och chokladsås.