Glutenfria lussekatter
Ingredienser
150
gram
rismjöl
50
gram
majsmjöl
150
gram
potatismjöl
100
gram
strösocker
1
tsk
vaniljsocker
2
paket
saffran
75
gram
smör
350
gram
mjölk
20
gram
jäst
10
gram
xantangummi
10
gram
fiberhusk
36
st
russin, till dekoration
1
st
ägg, uppvispat
0,5
tsk
salt
Köp receptet
Gör så här
1. Lägg alla ingredienser utom fiberhusken och xantangummit i en bunke. Vispa ihop allt med elvisp, eller med vingen till degblandaren i ca 5 minuter.
2. Tillsätt fiberhusken och xantangummit och vispa i ytterligare ett par minuter så det blandas väl.
3. Låt degen jäsa i en bunke övertäckt med plast i ca 2 timmar.
4. Sätt ugnen på 200–225 grader. Dela degen i 18 delar och forma dem till lussekatter.
5. Lägg lussekatterna på en plåt med bakplåtspapper och låt dem jäsa i ca 30 minuter.
6. Pensla med uppvispat ägg och tryck i russinen.
7. Grädda i ugnen i 15 minuter. Låt dem svalna nästan helt, det tar ca 30 minuter, innan du äter dem.
Receptet är från: