Ingredienser

 

75
gram

margarin, flytande

0,5
l

lättmjölk

50
gram

jäst

250
gram

kvarg, mager, t ex Kesella

1
gram

saffran

2
dl

socker

0,5
tsk

salt

1
dl

pofiber, ett slags potatisfiber som gör bullarna mer saftiga, kan uteslutas

1,7
l

vetemjöl, ca

1
st

ägg, uppvispat, till pensling

1
odefinierad

russin

Köp receptet

Näringsvärde
Kcal: 170 Protein: 4,7 gram Fett: 2,6 gram Kolhydrater: 31,5 gram

Gör så här

1. Smula jästen i en degbunke.
2. Värm mjölken och margarinet fingervarmt och häll det över jästen.
3. Tillsätt kvarg, socker, salt, saffran och pofiber.
4. Häll i mjöl och arbeta degen blank och smidig tills den släpper från bunkens kanter. Tillsätt ev. mer mjöl.
5. Låt jäsa övertäckt i ca 40 minuter.
6. Arbeta ihop degen på mjölat bakbord och baka ut den till ca 30 kusar eller andra roliga figurer. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper och garnera med russin.
7. Låt jäsa övertäckta i ca 30 minuter. Sätt under tiden ugnen på 225 grader.
8. Pensla med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen 5-8 minuter.

Receptet är från:

Tasteline