Ingredienser

 

150
gram

rismjöl

50
gram

majsmjöl

150
gram

potatismjöl

100
gram

strösocker

1
tsk

vaniljsocker

2
paket

saffran

75
gram

smör

350
gram

mjölk

20
gram

jäst

10
gram

xantangummi

10
gram

fiberhusk

36
st

russin, till dekoration

1
st

ägg, uppvispat

0,5
tsk

salt

Köp receptet

Gör så här

1. Lägg alla ingredienser utom fiberhusken och xantangummit i en bunke. Vispa ihop allt med elvisp, eller med vingen till degblandaren i ca 5 minuter.
2. Tillsätt fiberhusken och xantangummit och vispa i ytterligare ett par minuter så det blandas väl.
3. Låt degen jäsa i en bunke övertäckt med plast i ca 2 timmar.
4. Sätt ugnen på 200–225 grader. Dela degen i 18 delar och forma dem till lussekatter.
5. Lägg lussekatterna på en plåt med bakplåtspapper och låt dem jäsa i ca 30 minuter.
6. Pensla med uppvispat ägg och tryck i russinen.
7. Grädda i ugnen i 15 minuter. Låt dem svalna nästan helt, det tar ca 30 minuter, innan du äter dem.

Receptet är från:

Tasteline