Ingredienser

 

13
dl

vetemjöl

1
odefinierad

pärlsocker

1
dl

strösocker

1
tsk

salt

2
tsk

kardemumma, malen

150
gram

margarin

1
paket

jäst

5
dl

mjölk

Fyllning

100
gram

smör, rumsvarmt

0,75
dl

strösocker

2
msk

kanel, mald

Pensla med

1
st

ägg

Gör så här

1. Så här gör du om du har matberedare: Häll det mesta av mjölet samt 1 dl av strösockret, salt och kardemumma i matberedarens skål. Klicka i 150 g margarin (eller använd 1,5 dl flytande margarin) och smula jästen över.
2. Värm mjölken till fingervarm, 37°. Häll mjölken över ingredienserna i skålen och bearbeta kraftigt till en blank och smidig deg som släpper skålens kanter, ca 5 minuter.
3. Låt degen jäsa under lock i skålen till dubbel storlek, ca 30 minuter. När den är färdigjäst har den en torr och glansig yta.
4. Kör sedan några varv i maskinen. Tag därefter upp degen på mjölat bakbord och knåda lätt igenom den. Kavla degen till en platta, bred på resten av margarinet och strö över resten av sockret och kanelen. Rulla ihop och skär rullen i bitar. Ställ bullarna med snittytan uppåt på plåtar, täck med bakduk och låt jäsa i 30 minuter. Värm under tiden ugnen till 250 grader.
5. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Strö över pärlsocker.
6. Sätt in plåten mitt i ugnen, låt bullarna grädda i 5-10 minuter, tills de fått fin färg. Ställ bullarna på ett galler och låt svalna under bakduk.
Prova Tastelines enkla grundrecept på klassiska kanelbullar!

Receptet är från:

Tasteline