Gräddbullar
Ingredienser
0,5
dl
kokosflingor
0,5
dl
hallon, torkade
0,5
dl
strössel
Garnering
200
gram
choklad, mörk
0,5
msk
matolja
Gräddbullar
10
st
smörgåsrån, till botten
5
st
äggvita(or), stora
2
msk
strösocker, Dansukker
2
st
gelatinblad
Gör så här
1. Lägg gelatinbladen i blöt.
2. Vispa äggvitorna med 2 msk strösocker till ett vitt skum.
3. Blanda vatten, socker och glykossirap till sockerlagen i en liten kastrull. Låt blandningen koka till 116 C (använd termometer). Krama ur gelatinbladen och lös upp i sockerlagen.
4. Häll den heta sockerlagen över äggvitorna under vispning i en tunn stråle. Fortsätt att vispa på hög hastighet tills marängen kallnat.
5. Tillsätt valfri smaksättning
6. Spritsa fyllningen på de utstansade rånbottnarna, (du kan få ut 2 bottnar per smörgåsrån). Sätt dem i frysen.
7. Smält chokladen, tillsätt 1/2 msk matolja och doppa gräddbullarna i chokladen. Strö på valfri garnering, t ex strössel eller kokos.
Receptet är från: