Kanelchokladtårta med tryffeltäcke
Ingredienser
10 bitar
100 g
smör
100 g
mörk choklad (70 %)
2
ägg
1.5 dl
finmalet rörsocker
1 dl
vetemjöl
1 tsk
kanel
0.5 tsk
bakpulver
0.5 tsk
vaniljsocker
1 krm
salt
Tryffeltäcke
1 dl
vispgrädde
100 g
mörk choklad (70 %)
25 g
smör
= finns i Coops ekologiska sortiment
Gör så här
1
Sätt ugnen på 200°. Smält smöret i en kastrull. Bryt chokladen i bitar och låt smälta i smöret.
2
Vispa ägg och socker. Blanda ihop de torra ingredienserna. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten och blanda sedan ner den smälta chokladen.
3
Smöra och bröa en rund form, ca 20 cm i diameter. Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen ca 10 min. Kakan ska fortfarande vara ganska lös.
Låt svalna i formen.
Tryffeltäcke:
1
Värm grädden i en kastrull och ta från värmen. Bryt chokladen i bitar och låt
smälta i grädden under omrörning.
Tillsätt smöret.
2
Rör till en jämn smet. Bred ut på kakan och låt stelna. (Pudra ev med kakao.)
Till Receptet