Kladdkaka med vit choklad och smultopping
Ingredienser
12 portioner
3
ägg
2 dl
strösocker
1 tsk
vaniljsocker
2.5 dl
vetemjöl
100 g
smör
100 g
vit choklad, finhackad
2 tsk
rivet citronskal
10
färska hallon
Smuldeg
50 g
smör, rumsvarmt
0.5 dl
strösocker
1 dl
havregryn
1 dl
solrosfrön
0.5 dl
kokosflingor
Topping
200 g
färska hallon
vispgrädde, till servering
= finns i Coops ekologiska sortiment
Gör så här
1
Sätt ugnen på 175°. Smula
ihop alla ingredienser till
smuldegen med fingrarna. Rör ihop ägg, socker, vaniljsocker och mjöl. Smält smöret i en kastrull.
2
Dra kastrullen från värmen och tillsätt chokladen. Rör tills chokladen smält. Häll i äggblandning och
citronskal. Rör till en jämn smet.
3
Smöra och bröa en pajform, 28
cm i diameter, gärna med löstagbar kant. Häll i smeten. Fördela hallon över kakan och strö på smulet.
4
Grädda mitt i ugnen ca 22 min.
Låt svalna lite. Toppa kakan med
färska hallon och servera med fluffigt
vispad grädde.