Ingredienser

 

10 bitar

4
stora plommon

100 g
smör

1.5 dl
strösocker

2 dl
vetemjöl

1 tsk
bakpulver

1 tsk
vaniljpulver

3
ägg

kokosflingor till servering

= finns i Coops ekologiska sortiment

 

Gör så här

 

1

Sätt ugnen på 200°. Smöra och bröa en
form med avtagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Skär plommonen i bitar runt kärnan.

2

Smält smöret i en kastrull. Dra kastrullen
från värmen och rör i sockret. Blanda
mjöl, bakpulver och vaniljpulver.

3

Tillsätt mjölblandningen och äggen i smöret och
rör om till en jämn smet. Häll ner i formen.
Fördela plommonen på hela kakan.
Grädda mitt i ugnen ca 35 min. Låt svalna.
Strö ev över kokos. Skär upp i bitar.

Till Receptet