Mjuk sockerkaka med plommon
Ingredienser
10 bitar
4
stora plommon
100 g
smör
1.5 dl
strösocker
2 dl
vetemjöl
1 tsk
bakpulver
1 tsk
vaniljpulver
3
ägg
kokosflingor till servering
= finns i Coops ekologiska sortiment
Gör så här
1
Sätt ugnen på 200°. Smöra och bröa en
form med avtagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Skär plommonen i bitar runt kärnan.
2
Smält smöret i en kastrull. Dra kastrullen
från värmen och rör i sockret. Blanda
mjöl, bakpulver och vaniljpulver.
3
Tillsätt mjölblandningen och äggen i smöret och
rör om till en jämn smet. Häll ner i formen.
Fördela plommonen på hela kakan.
Grädda mitt i ugnen ca 35 min. Låt svalna.
Strö ev över kokos. Skär upp i bitar.