Ingredienser

 

24 stycken

Bulldeg:

250 g
smör

5 dl
gammaldags mjölk, 4% eller standardmjölk

25 g
jäst

6
äggulor

6 msk
rörsocker

1 kg
vetemjöl

Rabarberkompott:

200 g
rabarber i bitar

2 dl
socker

1 tsk
citronsaft

Vaniljkräm:

6 tsk
vaniljsocker

1 dl
socker

0.5 dl
vetemjöl

100 g
smör

1
ägg till pensling

= finns i Coops ekologiska sortiment

 

Gör så här

 

1

Smält smöret i en kastrull och
häll i mjölken. Värm till 37 grader,
fingervarmt. Lös upp jästen med
den varma vätskan i en bunke
eller köksmaskin. Tillsätt ägggulorna,
sedan socker och mjöl.
Arbeta degen ordentligt tills
den blir blank och smidig.
Jäs under bakduk i rumstemperatur
cirka 1 timme.

2

Lägg under tiden rabarbern
i en kastrull tillsammans med
sockret och citronsaften. Koka
upp under omrörning och sjud
till en fast kompott. Låt svalna.

3

Rulla degen till två längder
och dela varje längd i 12 lika
stora bitar. Rulla till släta bullar
och lägg dem på en plåt med
bakplåtspapper. Låt bullarna
jäsa cirka 1 timme.

4

Rör vaniljsocker, socker,
vetemjöl och smör till en kräm.
Blanda med rabarberkompotten
och häll blandningen i en sprits.

5

Gör ett stort, djupt hål i
bullarna och fyll med rabarber och
vaniljblandningen. Pensla
bullarna med uppvispat ägg och
grädda cirka 12 minuter tills
bullarna fått fin färg.

Till Receptet