Smörgåstårta med smörrebrödskänsla
Ingredienser
8 portioner
            400 g
            cream cheese
            3 dl
            crème fraiche
            1 dl
            små kapris
            1 dl
            finhackad dill
            1 dl
            finhackad persilja
            0.5 dl
            finskuren gräslök
            2
            ägg
grön sparris
danskt rågbröd, skivat
kallrökt lax i skivor
handskalade räkor
            3 msk
            forellrom
            2 msk
            klippt smörgåskrasse
rostbiff i tunna skivor
riven pepparrot
cocktailkapris
rädisor
dill
svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment
Gör så här
1
                                    Rör ihop cream cheese med crème fraiche, kapris och örter till en kräm. Koka äggen så de får en krämig mitt, ca 5 min.
Skala direkt och dela på mitten.
2
                                    Koka sparrisen i ca 3 min och kyl ner i kallt vatten. Lägg ut 9 skivor bröd på det
fat smörrebrödet ska serveras ifrån. Bred på en tredjedel av krämen och repetera med ytterligare 2 lager brödskivor
med kräm emellan och ovanpå.
3
                                    Snurra ihop laxskivorna lätt och lägg ovanpå tillsammans med några räkor, sparris och ägghalvor toppade med rom
och krasse. 
4
                                    Lägg dit rostbiffsskivorna lätt snurrade och toppa dem med riven pepparrot och
cocktailkapris. Lägg ut några rädisor och dillkvistar. Dra ett varv med pepparkvarnen.
 
                                        





