Smörgåstårta med smörrebrödskänsla
Ingredienser
8 portioner
400 g
cream cheese
3 dl
crème fraiche
1 dl
små kapris
1 dl
finhackad dill
1 dl
finhackad persilja
0.5 dl
finskuren gräslök
2
ägg
grön sparris
danskt rågbröd, skivat
kallrökt lax i skivor
handskalade räkor
3 msk
forellrom
2 msk
klippt smörgåskrasse
rostbiff i tunna skivor
riven pepparrot
cocktailkapris
rädisor
dill
svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment
Gör så här
1
Rör ihop cream cheese med crème fraiche, kapris och örter till en kräm. Koka äggen så de får en krämig mitt, ca 5 min.
Skala direkt och dela på mitten.
2
Koka sparrisen i ca 3 min och kyl ner i kallt vatten. Lägg ut 9 skivor bröd på det
fat smörrebrödet ska serveras ifrån. Bred på en tredjedel av krämen och repetera med ytterligare 2 lager brödskivor
med kräm emellan och ovanpå.
3
Snurra ihop laxskivorna lätt och lägg ovanpå tillsammans med några räkor, sparris och ägghalvor toppade med rom
och krasse.
4
Lägg dit rostbiffsskivorna lätt snurrade och toppa dem med riven pepparrot och
cocktailkapris. Lägg ut några rädisor och dillkvistar. Dra ett varv med pepparkvarnen.