Sockerfria lussebullar
Ingredienser
50
gram
jäst
75
gram
margarin
5
dl
mjölk
2
dl
Lättströ , Hermesetas
1
gram
saffran, (2 påsar)
250
gram
kesella, mager kvarg
2
krm
salt
15
dl
vetemjöl, ca
Köp receptet
Gör så här
1. Smula jästen i en bunke.
2. Smält smöret och tillsätt mjölken och värm till fingervärme, 37 grader.
3. Häll degspadet över jästen och rör om så att det löser sig.
4. Tillsätt Lättströ, saffran, Kesella, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen tills den blir blank och smidig och något lös i konsistensen.
5. Låt jäsa övertäckt till dubbel storlek, ca 30 minuter.
6. Arbeta degen på mjölat bakbord. Tillsätt ev mer mjöl.
7. Baka ut den till ca 30 kusar.
8. Lägg dem på smorda plåtar eller med bakplåtspapper.
9. Sätt ugnen på 225 grader. Låt dem jäsa under bakduk till dubbel storlek.
10. Pensla kusarna med uppvispat ägg och garnera med russin.
11. Grädda mitt i ugnen ca 8 minuter.
Receptet är från: