Ingredienser

 

150
gram

margarin

5
dl

mjölk

2
dl

strösocker

0,5
tsk

salt

3
tsk

kardemumma, malen

1

torrjäst, för söta degar (ca 50 g färsk jäst)

1,4
l

vetemjöl special, Kungsörnen

Fyllning

150
gram

smör, smält

200
gram

mandelmassa

1
dl

strösocker

1
st

banan(er), mosad

15
droppe(ar)

arrak, hushållsrom

2
tsk

kanel, ca

Pensling

1
st

ägg

1

pärlsocker

Gör så här

1. Smält matfettet i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm den till ca 45ºC.
2. Blanda socker, salt och kardemumma i en degskål och rör i mjölken.
3. Blanda torrjästen i mjölet och rör ner i degskålen. Arbeta degen kraftigt ca 5 minuter med maskin eller 10 minuter för hand, tills den känns smidig.
4. Låt jäsa under bakduk ca 40 minuter.
5. Tag upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig. Dela den i två delar och kavla ut varje del till en avlång kaka.
6. Rör ihop alla ingredienser, utom kanel, till fyllningen och bred ett generöst lager på kakan. Pudra över rikligt med kanel.
7. Rulla ihop till en rulle. Skär rullen i ca 20 bitar och lägg dem i pappersformar. Låt jäsa under bakduk ca 40 minuter.
8. Sätt ugnen på 225ºC.
9. Pensla bullarna med uppvispat ägg och garnera med pärlsocker. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.

Receptet är från:

Tasteline