Trifle med aprikos och passion
Ingredienser
10 portioner
1
rulltårta med hallon eller jordgubbsfyllning
420 g
aprikoshalvor
0.5 dl
spad
Fyllning
200 g
cream cheese
1 dl
vispgrädde
0.5 dl
florsocker
225 g
fryst mango, tinad
312 g
mandarinklyftor, avrunna (på burk)
Topping
2 dl
vispgrädde
0.5 dl
lemon curd
2
passionsfrukter
färsk mynta, till garnering
= finns i Coops ekologiska sortiment
Gör så här
1
Skär rulltårtan i ca 1 cm tjocka
skivor. Lägg skivorna och aprikoshalvor
längs kanten och i botten i
en serveringsskål (gärna
transparent). Ringla över aprikosspad.
2
Fyllning: Vispa ihop cream cheese, grädde och florsocker. Vänd ner mango och mandarinklyftor
och häll fyllningen i skålen.
Vispa grädden fluffig och rör ner lemon curden.
3
Toppa triflen med grädden. Dela passionsfrukterna
och kläm ut kärnorna över grädden.
Garnera med myntablad.