Linfröbullar
Ingredienser
1,5
dl
havregryn, grövre sort
0,5
dl
linfrö, krossad
0,5
dl
vetekli, krossad
1
msk
ljus sirap
50
gram
jäst
5
dl
mjölk
50
gram
margarin
0,5
msk
salt
10
dl
vetemjöl
Köp receptet
Gör så här
1. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda havregryn, linfrö, vetekli, sirap och mjölk i en kastrull, kokas på svag värme i 10 min, OBS rör hela tiden.
2. Låt blandningen svalna till rumstemperatur.
3. Smält margarin och låt det svalna.
4. Smula jästen i en bunke häll ner blandningen i bunken och rör om. Tillsätt saltet och vetemjölet.
5. Låt degen jäsa till dubbel storlek i bunken, Baka sedan ut till små bullar, låt jäsa ca 15 min.
6. Gräddas i mitten av ugnen i ca 10 min. När bullarna är klara pensla dem med vatten blandat med lite sirap.
Receptet är från: