Ingredienser

 

12 bitar

1.5 dl
strösocker

0.5 tsk
salt

8 dl
glutenfritt mjöl från kungsörnen

25 g
jäst

5 dl
mjölk

1 g
saffran

100 g
smör, rumsvarmt

Fyllning

100 g
smör, rumsvarmt

200 g
mandelmassa

1 tsk
malen kardemumma

Glasyr

2 dl
florsocker

1.5 msk
vatten

Till garnering

mandelspån

lingon

= finns i Coops ekologiska sortiment

 

Gör så här

 

1

Blanda strösocker, salt och mjöl. Smula jästen i en bunke och värm mjölken till 37°. Rör ut jästen med mjölken. Tillsätt saffran, de torra ingredienserna och smöret. Rör om tills allt blivit blandat. Degen blir kladdig. Låt jäsa under bakduk 1 tim.

2

Blanda alla ingredienser till fyllningen och sätt på ugnen på 200°. Skeda upp degen i 12 högar i en smörjd ugnsform ca 24 x 34 cm. Tryck ett hål i mitten av varje ”hög” och klicka i mandelmassfyllningen.

3

Låt jäsa under bakduk ca 30 min. Pensla med lättvispat ägg och grädda mitt i ugnen i 20–23 min. Låt svalna. Vispa ihop glasyren och ringla över bullen. Garnera med mandelspån och ev lingon. Skär bullen i 12 bitar.

Till Receptet