Ingredienser

 

0,5
gram

saffran

1
tsk

strösocker

1
tsk

Konjak, eller mjölk

150
gram

smör

5
dl

mjölk

50
gram

jäst, för söta degar, eller vanlig jäst

1
dl

strösocker

1
tsk

salt

14
dl

vetemjöl

1
st

ägg, lätt uppvispat till pensling

1
odefinierad

pärlsocker, att toppa bullarna med

Fyllning

175
gram

mandelmassa

175
gram

smör, rumsvarmt

2
msk

strösocker

1
msk

vaniljsocker

1
st

apelsin, finrivet skal och 1 tsk av saften

Köp receptet

Gör så här

1. Stöt saffran fint med 1 tsk socker och lös upp med konjak eller mjölk.

2. Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken. Tillsätt det lösta saffranet och värm till 37 grader.
3. Smula ner jästen i en degbunke eller matberedare. Häll på vätskan, rör i socker, vaniljsocker och salt.
4. Arbeta in lite mjöl i taget till en smidig deg. Låt degen jäsa under bakduk 30 minuter.
5. Sätt ugnen på 225 grader.
6. Riv mandelmassan fint och vispa ihop med smör, socker, vaniljsocker, apelsinskal och apelsinsaft med elvisp.
7. Dela degen i två bitar och kavla ut till 1/2 cm tjocklek på ett lätt mjölat bakbord.
8. Bred fyllningen över och rulla ihop. Skär längderna i 3 cm breda bitar och lägg dem i pappersbullformar på plåtar med snittytan uppåt. Låt jäsa ytterligare 30 minuter under bakduk.
9. Pensla bullarna med ägg och strö över pärlsocker. Grädda mitt i ugnen i 6-8 minuter. Låt bullarna svalna på galler under bakduk.
Här hittar du Tastelines alla recept på saffransbullar

Receptet är från:

Tasteline