Tastelines lätta lussebullar
Ingredienser
75
gram
margarin, flytande
0,5
l
lättmjölk
50
gram
jäst
250
gram
kvarg, mager, t ex Kesella
1
gram
saffran
2
dl
socker
0,5
tsk
salt
1
dl
pofiber, ett slags potatisfiber som gör bullarna mer saftiga, kan uteslutas
1,7
l
vetemjöl, ca
1
st
ägg, uppvispat, till pensling
1
odefinierad
russin
Köp receptet
Näringsvärde
Kcal: 170 Protein: 4,7 gram Fett: 2,6 gram Kolhydrater: 31,5 gram
Gör så här
1. Smula jästen i en degbunke.
2. Värm mjölken och margarinet fingervarmt och häll det över jästen.
3. Tillsätt kvarg, socker, salt, saffran och pofiber.
4. Häll i mjöl och arbeta degen blank och smidig tills den släpper från bunkens kanter. Tillsätt ev. mer mjöl.
5. Låt jäsa övertäckt i ca 40 minuter.
6. Arbeta ihop degen på mjölat bakbord och baka ut den till ca 30 kusar eller andra roliga figurer. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper och garnera med russin.
7. Låt jäsa övertäckta i ca 30 minuter. Sätt under tiden ugnen på 225 grader.
8. Pensla med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen 5-8 minuter.
Receptet är från: