Bananglass
Underbara marängklubbor som är superenkla att göra. Uppskattat på barnkalaset eller som lördagsgodis. En banan per portion. Uppskattad tillagningstid cirka 10 minuter plus tid i frysen.
Till ReceptetUnderbara marängklubbor som är superenkla att göra. Uppskattat på barnkalaset eller som lördagsgodis. En banan per portion. Uppskattad tillagningstid cirka 10 minuter plus tid i frysen.
Till ReceptetIngredienser 4 portioner 1 liter gammaldags glass 5 dl vispgrädde 1 paket färska blåbär 1 paket färska jordgubbar 1 paket färska hallon 1 kruk(or) citronmeliss Gör så här 1. Vispa grädden lagom tjock. 2. Lägg en stor kula med glass eller två mindre kulor på ett fat. Spritsa grädde bredvid glassen. 3. Lägg till…
Till ReceptetIngredienser 4 portioner 2 äggulor 1 dl florsocker rivet skal av 1 lime 1 ½ dl kokosmjölk 3 dl vispgrädde 2 msk rostade kokosflingor Gör så här 1. Rör ihop äggulor, florsocker, limeskal och kokosmjölk. Vispa grädden och rör ner den i äggsmeten. 2. Häll i en form och täck med plastfolie. Frys i…
Till ReceptetNi vet de där oönskade pralinerna som ALLTID blir kvar i chokladasken? Släng dem inte! Ta istället tillvara dem i en lyxig semifreddo.
Till ReceptetRäkna med 6 timmar frysning.
”Jag valde att ta en bild av Kulfi-indisk glass för jag gillar att laga indisk mat och det blev gott. Jag ändrade lite på matlagningsprocessen genom att värma mjölken med saffran och kardemumma och lät det sedan dra lite grann för få mer smak av kryddorna. Receptet är enkelt och det var inga problem att laga det” -Bengt Westerblad, tittare på Go’kväll.
”Jag valde att göra marängsviss till efterrätt. Tyckte att det passade idag eftersom det är min mans namnsdag. Det är ju en klassiker som är svår att misslyckas med!” -Karin Hedström, tittare på Go’kväll.
Till ReceptetEn julig dessertdrink med smak av espresso, pepparkaka och vanilj.
Till Receptet