Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on Google+Email this to someoneShare on Facebook

Ananascarpaccio med hemgjord mjukglass

Denna somriga dessert är riktigt god med syra från ananas och sötma från den hemmagjorda mjukglassen. Förberedelserna gör man redan dagen innan, vilket är perfekt inför sommarens alla middagar.

Till Receptet
Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on Google+Email this to someoneShare on Facebook

Yoghurtparfait med rabarber och sparrisgranité

Ingredienser 4 portioner Parfait 2,5 dl grädde 2,5 dl grekisk yoghurt 1 äggvita 80 g socker Rabarber 4 rabarber ½ liter rabarbersaft 1 vaniljstång Sparrisgranité 300 g ändbitar av sparris 1 liter vatten 150 g socker 1 ekologisk citron   Gör så här Parfait 1. Koka upp sockret med lite vatten till 120 C. Vispa…

Till Receptet
Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on Google+Email this to someoneShare on Facebook

Friterad glass

Det här receptet får kanske numera räknas som en svensk klassiker. Eftersom glassen ska frysas igen i sitt pannkaksskal går det att fritera ganska hårt, så att paneringen blir riktigt krispig, utan att glassen i mitten smälter.

Till Receptet