Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on Google+Email this to someoneShare on Facebook

Flädersorbet med havtornsflarn och myntamarinerade jordgubbar

Ingredienser Havreflarn (ca 30st) 75 g smör 1 dl strösocker 1 dl stora havregryn 1 dl vetemjöl ¼ tsk bakpulver 1 tsk malen ingefära 1½ msk mjölk 1½ msk ljus sirap Havtornsfyllning 2 msk mascarpone 1 msk havtornssylt eller marmelad Flädersorbet 2 dl koncentrerad flädersaft 2 dl vatten 1 st äggvita Marinerade jordgubbar ½ liter…

Till Receptet
Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on Google+Email this to someoneShare on Facebook

Tryffel i whiskyglass

Ingredienser 6 portioner 3 msk ägg 1 dryg dl socker 3 dl vispgrädde 2 tsk tryffel i Whisky aluminiumform 15 dl   Gör så här Skilj äggen. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vispa grädden till lagom hårdhet. Vispa äggulorna med sockret till ljusgul krämighet och blanda sedan i tryffel i whisky. Vänd därpå ner äggvitorna…

Till Receptet
Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on Google+Email this to someoneShare on Facebook

Sticky toffee pudding med glass

Ingredienser 8 portioner   Gör så här Sticky toffee pudding Detta recept är till ca 8 portioner eller en form som rymmer ca 1,5 liter.   Ingredienser: 220 g dadlar 250 g kokande vatten 1 tsk bikarbonat   60 g rumstempererat normalsaltat smör 150 g ljust muscovadosocker 70 g mörk sirap 2 st ägg 210…

Till Receptet
Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on Google+Email this to someoneShare on Facebook

Glassbiskvi

Glass, marsipan & choklad. Alla goda saker tillsammans blir en lyxig minibiskvi-perfekt partydessert i sommar.

Till Receptet
Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on Google+Email this to someoneShare on Facebook

Hemmagjord glass med nygräddade rån

Ingredienser   Gör så här Passionssorbet Ca 750 g Passionsfrukt som blir 23 cl saft 5 cl Pressad apelsinsaft 1 cl Pressad citronsaft 200 g Socker 30 g Glykos 12,5 cl Vatten Skär upp passionsfrukten och passera bort kärnorna så att det blir 23 cl passionssaft. Koka upp vatten, socker och glykos till en sockerlag….

Till Receptet