Saffransglass med karamelliserade mandlar
Att ha efterrätten klar i frysen är perfekt och den påskgula glassen med knaprig mandel sätter skönt punkt på påskkalaset.
Till ReceptetAtt ha efterrätten klar i frysen är perfekt och den påskgula glassen med knaprig mandel sätter skönt punkt på påskkalaset.
Till ReceptetDenna somriga dessert är riktigt god med syra från ananas och sötma från den hemmagjorda mjukglassen. Förberedelserna gör man redan dagen innan, vilket är perfekt inför sommarens alla middagar.
Till ReceptetSnabb glasstårta som passar till alla kalas. Tillagas i långpanna så att den räcker till många.
Till ReceptetIngredienser 4 portioner Parfait 2,5 dl grädde 2,5 dl grekisk yoghurt 1 äggvita 80 g socker Rabarber 4 rabarber ½ liter rabarbersaft 1 vaniljstång Sparrisgranité 300 g ändbitar av sparris 1 liter vatten 150 g socker 1 ekologisk citron Gör så här Parfait 1. Koka upp sockret med lite vatten till 120 C. Vispa…
Till ReceptetEnkel efterrätt som älskas av barnen. Perfekt för kalaset!
Till ReceptetEtt perfekt avslut på en god middag eller ett uppskattat inslag vid eftermiddagskaffet.
Till ReceptetSmarrig dessert med norrländska smaker. Hjortronen kan bytas mot andra bär, eller uteslutas – glassen är lika god på egen hand.
Till ReceptetDet här receptet får kanske numera räknas som en svensk klassiker. Eftersom glassen ska frysas igen i sitt pannkaksskal går det att fritera ganska hårt, så att paneringen blir riktigt krispig, utan att glassen i mitten smälter.
Till ReceptetFilip Langhoffs dessert består av rödbetsglass med naturell yoghurt, karamelliserad rödbeta med svarta vinbär och chokladkräm.
Till Receptet