Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on Google+Email this to someoneShare on Facebook

Semlor

”Semla, fastlagsbulle, fettisdagsbulle eller hetvägg. Kärt barn har många namn sägs det ju. Här är min variant, minisemlor!” Receptet räcker till 40 minisemlor.

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on Google+Email this to someoneShare on Facebook

Dinkelsemlor med hemgjord mandelmassa

Lite nyttigare än vanliga semlor men absolut lika goda. Semlorna är bakade på dinkelmjöl och hemgjord mandelmassa med oskalad mandel. De är både godare och lite mindre söta jämfört med köpta. Storleken är något mindre än vanliga semlor.

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on Google+Email this to someoneShare on Facebook

Skållade grahamsbullar

Skållning innebär att man häller kokande vatten över en del av mjölet. Stärkelsen i mjölet binder då mer vätska, blir mer hållbart och smular mindre.

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on Google+Email this to someoneShare on Facebook

Semmelbullar – semlor – grundrecept

Semlor är såklart ett måste på semmeldagen, men vi vet alla att de är lika uppskattade året om. Med eller utan hetvägg, hur äter du din? Dessa semmebullar går lika bra att rulla till minisemlor! Receptet räcker till 18 semmelbullar i vanlig storlek.

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on Google+Email this to someoneShare on Facebook

Glutenfria lussekatter

Som vanligt är de godast när de är helt nygräddade, men om de är någon dag gamla: värm dem någon minut i ugnen eller mikron så blir de nästan som nya igen. Receptet kommer från boken ”Nytt fikabröd – baka gott utan gluten”. Boken ges ut av Massolit förlag.

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on Google+Email this to someoneShare on Facebook

Tastelines lätta lussebullar

Ingredienser   75 gram margarin, flytande 0,5 l lättmjölk 50 gram jäst 250 gram kvarg, mager, t ex Kesella 1 gram saffran 2 dl socker 0,5 tsk salt 1 dl pofiber, ett slags potatisfiber som gör bullarna mer saftiga, kan uteslutas 1,7 l vetemjöl, ca 1 st ägg, uppvispat, till pensling 1 odefinierad russin Köp…

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on Google+Email this to someoneShare on Facebook

Lussebullar à la Jacques Cousteau

Ingredienser   100 gram smör 5 dl mjölk 2 paket saffran, 1 g 2 dl strösocker 50 gram jäst 250 gram kesella 2 krm salt 17 dl vetemjöl 0,5 dl korinter 1 st ägg, uppvispat till pensling Köp receptet Gör så här 1. Smält smöret på låg värme i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm…

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on Google+Email this to someoneShare on Facebook

Lussebullar

Ingredienser   2 paket saffran, (1 g) 1,5 dl strösocker 150 gram smör 5 dl mjölk 50 gram jäst 0,5 tsk salt 16 dl vetemjöl, ca 0,5 dl korinter 1 st ägg, till pensling 1 msk strösocker, till mortling Köp receptet Gör så här 1. Mortla saffran och den lilla mängden socker till ett fint…

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on Google+Email this to someoneShare on Facebook

Lussebullar, saffranskatter – grunddeg

Julrecept till advent, lucia eller jul! Det går att använda kall degvätska, men då får du räkna med lite längre jäsningstid första omgången – upp till dubbelt så lång tid. Om du vill ha ca en timmes jäsningstid kan du värma upp mjölken och grädden i en kastrull, 25-30 grader räcker!