Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on Google+Email this to someoneShare on Facebook

Tjinuskisås med glass och hallon

Ingredienser 4 portioner 2 dl mellangrädde 0,5 dl strösocker 0,5 dl sirap 1 krm ingefära, malen 2 msk smör 0,5 liter vaniljglass 200 g frysta hallon   Gör så här Blanda alla ingredienser i en kastrull. Koka ganska kraftigt utan lock tills röran är ljusbrun och har god kolasmak, ca 15 minuter. Lägg upp glasspaketet…

Till Receptet
Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on Google+Email this to someoneShare on Facebook

Kardemummaparfait med rabarberkompott

Ingredienser 4–6 portioner 3 st äggulor 1½ dl strösocker 2 krm nystött kardemumma 2 dl vispgrädde Rabarberkompott ca 300 g rabarber ¾ dl vatten ca ¾ dl strösocker   Gör så här 1. Vispa äggulor och socker tills det blir riktigt pösigt. Tillsätt nystött kardemumma. Vispa grädden i en annan skål och vänd ner den…

Till Receptet
Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on Google+Email this to someoneShare on Facebook

Glassufflé på åkerbär med äppelsorbé

Ingredienser 4 portioner 2 dl åkerbärspuré 2-3 st äggulor 150 g socker 1 dl vatten 3 dl grädde 500 g äppelpuré 100 g socker 1 st gelatinblad citronsaft 3 msk calvados   Gör så här Sufflé: 1. Koka upp vatten och socker, låt kallna. 2. Vispa samman purén och gulorna med den kalla sockerlagen. 3….

Till Receptet
Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on Google+Email this to someoneShare on Facebook

Glass au four med mandelbotten

Ingredienser 10 portioner Botten 1 dl sötmandel 200 g mandelmassa 2 äggvitor 1 paket halvtinade hallon, 250 g Maräng 4 äggvitor 1½ dl strösocker Servering 1½ – 2 liter vaniljglass ½ dl hackad mandel eller mandelspån   Gör så här 1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Botten: Hacka mandeln grovt i matberedare eller för…

Till Receptet
Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on Google+Email this to someoneShare on Facebook

Milkshake

Ingredienser 1 portioner 2 dl mjölk 1 ½ dl glass, valfri smak 1 dl frysta bär eller 3 msk sylt eller: 1 msk jordnötssmör 1-2 tsk choklad- eller kolasås   Gör så här Mixa mjölk, 1 dl glass och bär eller jordnötssmör med stavmixer eller i blender. Ringla chokladsås på insidan av ett glas, häll…

Till Receptet
Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on Google+Email this to someoneShare on Facebook

Glassbomb

Ingredienser 8–10 portioner 1 st rulltårta 1 liter glass ½ liter sorbet   Gör så här Den här efterrätten ser snygg och arbetad ut men är enkel att lyckas med. Dessutom är den snabblagad och superenkel att variera efter egen smak. Välj din favoritglass, strö i några hackade godisar, nötter, bär eller ringla ner chokladsås….

Till Receptet