Strutar med färska bär och yoghurtgrädde
Istället för glass!
Till ReceptetSöta och salta jordnötter sätter sprätt på hemgjord blåbärskompott och vaniljglass. De hembakta kakorna på jordnötssmör är suveräna, men har du bråttom funkar det med vanliga mördegskakor.
Till ReceptetDen speciella indiska glassen kulfi får sötma av kodenserad mjölk och smaksätts med kardemumma, saffran och pistagenötter.
Till ReceptetMed lite hjortronlikör i glassen intensifieras bärsmaken och glassen blir inte lika hård i frysen. Men det går så klart bra att laga utan likör, speciellt om glassen äts omgående.
Till ReceptetDenna dessert är din bästa vän! När din glasslängtan plötsligt slår till kan du nämligen svänga ihop denna ofantligt smarriga dessert på två röda.
Till ReceptetEn lite annorlunda variant på milkshake – helt vegansk, och helt underbar! Bananen gör smoothien riktigt fyllig och len, nästan som glass. Spenaten ger färg och vitaminer.
Till ReceptetEn mycket lättgjord och perfekt bjuddessert som kan stå färdig i frysen flera dagar före kalaset. Kom bara ihåg att den behöver frysas några timmar innan servering.
Till ReceptetKocken själv kallar den för ”den inkluderande kladdkakan”, eftersom den är fri från både gluten och laktos och passar alla tillfällen. Nyckeln till framgång är bland annat en choklad av hög kvalitet. Kakans luftighet kommer från den vispade äggvitan, som dessutom ger kakan en fin yta.
Till ReceptetDen trendiga beershaken görs på mörk öl och glass – godare än det låter säger Beppe Starbrink som här bjuder på sitt eget recept.
Till ReceptetHär behöver du ingen glassmaskin utan det räcker med en vanlig matberedare. Glassen gör du blixtsnabbt direkt i anslutning till serveringen och den får en fin len konsistens och blir läckert gul. För den som inte tål gluten går det bra att utesluta skorporna eller smula ner någon glutenfri knaprig kaka.
Till Receptet