Påskbullar
Gott på Påsk!
De här bullarna började jag baka när jag var liten, eftersom jag älskar vanilj. Och bullar går ju inte att göra utan smör:) Nu har de blivit mina barns favoritbullar. Av någon anledning har jag ingen bild till dem, och har därför bestämt mig för att baka dem just idag:)
Saffransbullar är ett måste runt advent och till jul. Till ett glas iskall mjölk eller en rykande het kopp kaffe – saffransbullar är alltid lika gott, och uppskattat!
Hastbullar går snabbt att göra, kort tid i ugn, bidrar till väldigt lite disk och supergoda. Alltid poppis att bjuda på.
Ingredienser 25 gram jäst 8,5 dl vetemjöl 1 krm salt 2,5 dl mjölk 0,5 gram saffran 0,5 dl strösocker 75 gram smör, rumstempererat 1 st ägg 75 gram smör, rumsvarmt 2 tsk kanel 75 gram mandelmassa 1 st äpple(n) 1 st äggvita(or), till pensling 1 odefinierad pärlsocker, till dekoration Köp receptet Gör så här…
Ingredienser 13 dl vetemjöl 1 odefinierad pärlsocker 1 dl strösocker 1 tsk salt 2 tsk kardemumma, malen 150 gram margarin 1 paket jäst 5 dl mjölk Fyllning 100 gram smör, rumsvarmt 0,75 dl strösocker 2 msk kanel, mald Pensla med 1 st ägg Gör så här 1. Så här gör du om du har…
Jag har lite knep för att få dem saftigare och knäckiga undertill; lägg märke till att jag använder dubbelt så mkt salt som i vanliga recept, hårt vispad äggvita i smeten och rikligt med smör och kardemumma! Lite extra salt tar fram alla aromerna. Dessutom får degen jäsa dubbelt så länge.