Dansk äppellängd
Den här längden smakar nästan som ett stort härligt wienerbröd – proppfull med äpplen och kardemumma. Receptet kommer från boken December – från adventspyssel till nyårspartaj.
Den här längden smakar nästan som ett stort härligt wienerbröd – proppfull med äpplen och kardemumma. Receptet kommer från boken December – från adventspyssel till nyårspartaj.
Ingredienser 2,5 dl mjölk 25 gram jäst 1 dl socker 0,75 tsk salt 1 st ägg 2 tsk vaniljsocker 2 tsk kardemumma 100 gram margarin 8 dl vetemjöl, eller lite mer vid behov Fyllning 50 gram margarin 1 st ägg 0,5 burk(ar) kesella 0,5 dl socker 1 tsk vaniljsocker 1 påse vaniljsås, Ekströms pulversås…
Med kesella,äpple och lite grövre mjöl så får du en riktigt matig bulle som alla gillar.
Detta är en klassiker bland bullar. Går hem i alla åldrar och vid en mängd olika tillfällen, på barnkalas, kaffekalas, utflykt och under en vanlig fikastund.
Perfekt att göra på söndagen, frysa in och sedan ta upp och värma i mikron till frukosten. Räcker hela veckan.
Saffransbullar med apelsinfyllning är en smakrik variant på klassiska bullar med saffran. Till advent eller julmys, dessa smakar alltid gott!